Het is iedere keer anders

Werken op de marketing en communicatie afdeling van Steenvlinder.

09 februari 2022

Ze zijn collega’s en elkaars tegenpolen. Sanne van der Schoor en Lisa Rog werken allebei als marketing en communicatieadviseurs bij Steenvlinder. Maar waar Lisa zegt energie te krijgen van doelstellingen die behaald moeten worden, krijgt Sanne juist een warm gevoel als zij samen met anderen mee kan helpen om een project van A tot Z te realiseren. “Dat sociale gevoel deelt iedereen hier wel” stelt Lisa. Tenslotte is Steenvlinder een maatschappelijk ontwikkelaar die met de verkoop van zelfbouwkavels en kluswoningen een bijdrage wil leveren aan een socialer en duurzamer Nederland.

Wat is er leuk?
Sanne en Lisa gaan aan de slag, vanaf het moment dat er een nieuw project is verworven. Dat kan een braakliggend terrein zijn of een kerk die op het punt staat getransformeerd te worden. Doel is uiteraard om mensen enthousiast te maken over het plan. Zij bepalen de marketingstrategie en sturen de collega’s aan die deze uitvoeren.
“Natuurlijk zijn er zaken die bij ieder project terugkomen” zegt Sanne: “maar uiteindelijk is het iedere keer anders.” “Maatwerk” zegt Lisa “bij ieder project kijken we naar de doelgroep en hoe omwonenden tegen het plan aankijken. We zijn ook meer en meer bezig met participatie wat betekent dat omwonenden en toekomstige bewoners nauw bij het plan worden betrokken.”
Wat is er leuk aan?
Lisa: “Iedere keer beginnen we met een verhaal dat best ingewikkeld en technisch kan zijn en dan proberen wij er een verhaal van te maken waar je als betrokkene enthousiast van wordt.”

Open deuren
Van origine was Sanne interieurarchitect. Lisa werkte voor een televisieproductiebedrijf. Ze kwamen in aanraking met Steenvlinder en werden enthousiast. Sanne vertelt: “Ik werkte bij een bedrijf waar ik de directeur nooit zag. Bij Steenvlinder (ruim 50 medewerkers) hebben we geen vaste werkplekken, dus soms zit je te werken naast de directeur of de eigenaar.” Allebei vinden ze het fijn dat de leidinggevenden zo makkelijk zijn te benaderen. Sanne: “Directeuren zeggen altijd dat hun deur openstaat, maar hier zijn niet eens deuren.”

Ze werken deels op de kantoren in Voorburg en Rotterdam en deels thuis. Hoe is de sfeer als ze op kantoor zijn. Lisa: “Heel ontspannen.” Sanne: “Wat ik leuk vind, is dat er veel creatieve mensen werken. Dat zorgt voor een sfeer waar ik me thuis voel.”

Kom jij ons team versterken?
Als jij met ons mee wilt werken, willen we je graag leren kennen.

Ernst de Jager

Lisa Rog

Communicatiemedewerker
Ernst de Jager

Sanne van der Schoor

Communicatiemedewerker

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!