Chori Nijverheid Leiden

Chokri aan het klussen in de Nijverheid Leiden

Ga (zelf) bouwen en klussen

5 Mei 2021 - AD

Niet omdat het moet, maar omdat het kán! In het AD vertelt Marnix Norder beknopt dat zelf klussen of bouwen je zeker wel voordeel oplevert in deze tijd van krapte op de woningmarkt: je bepaalt zelf je indeling, je verbouwing en budget. En wij zien inmiddels wat voor betaalbare, maar vooral unieke woningen je ervoor terug krijgt.

Dat we dit op veel grotere schaal kunnen uitrollen is iets waar we bij Steenvlinder hoog op inzetten. We kunnen veel meer ruimte benutten voor het zelf bouwen of verbouwen van woningen in Nederland: in leegstaande gebouwen zoals scholen, kerken of loodsen. Maar ook op stukken grond. Zo hebben we in Leiden 24 zelfbouwkavels gecreëerd aan de rand van een schoolplein van een voormalig schoolcomplex. Dat is in De Nijverheid in Leiden, waar we in de gebouwen nog eens 48 kluswoningen opleverden. Een deel daarvan werden als klus-huur-koop woningen in de markt gezet: echt bedoeld voor bijvoorbeeld starters, lagere inkomens, statushouders, die met een klusbudget vanuit Steenvlinder INC hun woning verbouwen, de eerste jaren kunnen huren en op termijn kunnen kopen. Zo proberen we daar, maar ook in onze andere projecten en toekomstige ontwikkelingen een plek te bieden voor iedereen die zelf durft aan te pakken. Wij zien dit niet als een alternatief op de woningmarkt door de woningkrapte, maar als een kans! En onze zelfbouwers en klussers pakken die kans: zij maken unieke woningen, waar ze met trots wonen. Waar ze investeren in de lange termijn, in duurzaamheid en in hun buurt.

Trotse bewoners, stralende buurt: dat is niet zomaar een leus. Dat is wat we zien, waar we in geloven en waarvoor we het doen.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer