WikiHouse project in Almere met de nieuwe eigenaren

Eerste huur-bouw-koop zelfbouwers aan de slag met WikiHouse

17 augustus 2021

Het is zo ver! De eerste zelfbouwers van Steenvlinder INC kunnen starten met het bouwen van hun WikiHouse in Almere. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. We organiseerden een klein tekenmomentje met de kersverse zelfbouwers want zij zijn nu officieel eigenaar van de kavel.  

Hoewel de zelfbouwers van INC nog weinig ervaring hebben met het bouwen van een huis hebben ze allemaal evenveel zin om aan de slag te gaan. En dat verbindt. Ook wat buren kwamen langs om kennis te maken met de nieuwe zelfbouwers. Die hebben al wat ervaring opgedaan met de bouw van hun WikiHouse. Tijdens het tekenmoment werden er dus al flink wat technische gesprekken gevoerd over houtsoorten en schroeven. Super handig, zulke buren! Zo leggen buren Suze & Bas hun proces vast via hun Instagram account @projectwikihouse. Stap voor stap, schroef voor schroef.  

11 van de 27 woningen in het eerste WikiHouse wijkje ter wereld, zijn huur-bouw-koop woningen van Steenvlinder INC. De overige huizen zijn al verkocht en worden inmiddels afgebouwd. De zelfbouwers van INC krijgen een klusbudget en begeleiding van onze bouwcoach en hebben een jaar om de woning af te maken. We hebben al een hoop mensen, met een afstand tot de hypotheekmarkt, geholpen aan een klushuis. Maar een kavel om een huis op te bouwen, bestaand uit honderden houten puzzelstukken, dat is uniek! “Zelf je huis bouwen wordt altijd gezien als iets voor de rijken. Dit concept zet dat idee op z’n kop.” Aldus Marnix Norder, medeoprichter van Steenvlinder INC.  

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!