Job voor zijn nieuwe woning in de Stampioenstraat

Een huis waarin gewoond, gewerkt en gefeest kan worden

27 september 2022

Job is architect en Valentina grafisch ontwerper. Het zal dan ook geen verassing zijn dat ze graag hun eigen huis wilde ontwerpen en bouwen. Het was even zoeken, maar hun geduld werd beloond. Er kwam een plekje vrij in het Samen Bouwen project: de Stampioenstraat.

“Vanaf dat we terugverhuisden vanuit Italië naar Nederland controleerde we met regelmaat het aanbod van klushuizen en andere ontwikkelingen waarin wij onze woondroom zouden kunnen realiseren. In maart 2017 was het dan zover, we konden ons inschrijven op het CPO-project de Stampioenstraat. Helaas werden we in eerste instantie uitgeloot. De verrassing was dan ook enorm toen we twee jaar later te horen kregen dat er alsnog een plekje vrij was gekomen.

Vanaf dat moment zijn we vol enthousiasme met elkaar en vooral ook met de kinderen gaan schetsen, knippen en plakken, om hier voor ons het perfecte huis te kunnen maken. We wisten van tevoren dat het afscheid van ons oude huis op Katendrecht ons zwaar zou vallen, dus we wilden hier echt een droomhuis van maken. Onze eigen plek, voorbereid op de toekomst van het gezin en passend bij al onze woonwensen en idealen. Zo heeft het ontwerp zich ontwikkeld tot een huis waarin gewoond, gewerkt en gefeest kan worden. In de tuin is er ruimte gereserveerd voor een trampoline en een pizzaoven. We hebben heel bewust gekozen voor een hele duurzame houten gevel en verder geïnvesteerd in een warmtepomp en extra pv-panelen waarmee het huis bovendien nul op de meter is. 

We wonen er inmiddels nog geen week maar hebben alle vijf het gevoel het huis van binnen en buiten al te kennen. Wel laten we ons verrassen door de onvoorziene cadeautjes zoals het ruisen van de prachtige populier in het binnenhof en de schaduw van de balustrade die als een wandtekening vanaf de middag door het huis wandelt.”

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer