Bouw zelf jouw energiezuinige appartement in Post Apeldoorn

3 februari 2023 - Indebuurt

Wie dit weekend in Apeldoorn is geweest, heeft ze vast gespot: onze trotse zelfbouwers zijn door de hele stad te zien. We zijn namelijk opzoek naar woningzoekers die graag de handen uit de mouwen steken en zelf hun huis willen afbouwen in het oude postkantoor van Apeldoorn.

Van de zeventien kluswoningen, variërend van 41 tot en met 105 vierkante meter, zijn er nog elf over. Het concept is simpel: je bepaalt zelf de indeling van je woning en bouwt deze zelf af. Dit betekent niet dat je alles zelf hoeft te doen. Steenvlinder neemt ook een groot deel voor zijn rekening. Zo worden de gemeenschappelijke ruimtes opgeknapt, de kabels en leidingen gelegd en worden er meterkasten én voordeuren geplaatst.

Het monumentale gebouw zal het energielabel A++ krijgen. Dit houdt in dat alle woningen gasloos zijn, geïsoleerd worden en er voor elke woning plek is om zonnepanelen te instaleren: goed voor de planeet én voor de portemonnee.

Is de klusser in jou wakker geworden en is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Mooi! Op 11 februari is er een open dag van 12.00 tot 14.00 uur waar het team van Steenvlinder, een architect en een hypotheekadviseur klaar staan om je vragen te beantwoorden. Om 13.00 uur is er een presentatie waarin we het project en proces toelichten. Kom langs en kijk of een klushuis in het oude postkantoor iets voor jou is!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!