Aandacht voor de huur-klus-koop constructie Steenvlinder INC

1 September 2021 - NPO Radio 4

In het radioprogramma ‘de menselijke maat’ op NPO radio 4 is er aandacht voor grote problemen die op kleine manieren worden opgelost. Deze keer over de woningnood en de oplossing van Steenvlinder INC! Inmiddels kennen jullie de klus-huur-koop constructie, waarbij we mensen met een afstand tot de woningmarkt helpen om een eigen huis te realiseren.

We hebben al veel mensen kunnen helpen met de stichting Steenvlinder INC. Waaronder Fouad Reggani, hij vertelt in de uitzending, die onderaan het artikel te luisteren is, waarom een woning van Steenvlinder INC voor hem een oplossing bood.

Zo ook voor 22-jarige Lucas Seisveld. Hij werd geïnterviewd door Sleutelstad. Niet genoeg spaargeld en ook geen ouders die kunnen bijspringen met eigen geld. Maar nu gelukkig wél een INC-woning in de Nijverheid in Leiden. Want iedereen die van aanpakken weet krijgt bij ons een kans. “Ik kan het dan eerst twee jaar huren en daarna heb ik vijf jaar de tijd om het te kopen tegen kostprijs. En wat is er nu gaver dan in een huis wonen dat je zelf hebt gemaakt met je eigen handen. Ik zou het iedereen aan kunnen raden. Krijg je zo’n kans, ga het doen. Maar besef wel dat het een hele onderneming is en dat je echt moet doorpakken.” Vertelt Lucas. Hij hoopt binnenkort zijn eigen paleisje in te kunnen wijden met familie en vrienden, die hem ontzettend veel hulp boden tijdens het klussen.

Maar hoe komen we aan die woningen? Daarvoor hebben we hulp nodig van de gemeenten. Er staat een hoop gemeentelijk vastgoed leeg zoals oude scholen, kantoorpanden of kerken, deze kunnen worden getransformeerd naar betaalbare woningen! Onze ervaring is dat op de plekken waar we deze klus-huur-koop constructie hebben uitgevoerd, dat de gemeente razend enthousiast is. Welke gemeente volgt?

In de media:

Bij INC geloven we in de verbindende kracht van samenwerken

En in bevlogen mensen die van aanpakken houden en kansen zien. Zie jij ook kansen? Bijvoorbeeld voor bepaalde locaties, kavels of (herbestemming van) bestaand vastgoed? Word onze partner! Of wil je bijdragen als investeerder? Financiële draagkracht is essentieel om onze kandidaten te helpen hun eigen huis te ontwikkelen. Tegelijk moet geld zich óók kunnen ontwikkelen. Creëer rendement door te investeren in de projecten van INC. Geef meer mensen een kans om mee te doen.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!