Naomi

Transformeert een oud klaslokaal tot droomstudio

Passen en meten, zagen en schroeven, schuren en verven. De verbouwing van de Bovenboog is in volle gang. De oude school in Uithoorn is aan het transformeren naar een stralend en verbonden buurtje. Hoe ervaren de klussers dit avontuur? We vroegen het Naomi, de gelukkige eigenaar van kluswoning 9. 

Fijne plek

“In juli kreeg ik de sleutel van mijn kluswoning in een voormalig schoolgebouw in Uithoorn. Een gebouw met historie, in de leukste wijk van het dorp: Thamerdal! Ik kende de school van enkele opdrachten en vond het altijd al een fijne plek. Wat een mazzel dat ik hier straks kom te wonen! En dan ook nog op de mooiste plek van het gebouw, tenminste, dat vind ik, bij een prachtige klimboom aan het water. 

Deze kluswoning was voor mij de enige kans om als zzp’er een woning te kopen in de regio Amstelland. Ook al zag ik een beetje op tegen het klussen, het project geeft me wel de kans om een huis precies naar mijn smaak te maken. Mijn appartement van 60 m2 wordt een studio met daarin een woonmeubel, ontworpen door architect CNCPT A. Kers op de taart is de grote tuin.

“Iedereen begint vanaf nul, dat zorgt voor verbinding.”

Leuker dan verwacht

Het ontwerptraject betekende veel voorpret. Inmiddels is het klussen begonnen. Dat blijkt veel leuker dan verwacht! Het moeilijke werk wordt door een aannemer gedaan, de rest doe ik zelf, met beregoede hulp. Er komen regelmatig mensen langs wandelen, die even willen kijken wat er met de voormalige school gebeurt. Veel inwoners hebben herinneringen aan het gebouw; het is leuk dat het op deze wijze voor het dorp blijft behouden.  

Ik kijk er naar uit om hier te gaan wonen. Gaandeweg het project leren de nieuwe bewoners elkaar steeds beter kennen. Iedereen begint vanaf nul, dat zorgt voor verbinding.”