Vormgever Djim met zijn merchandise

Een steentje bijdragen

24 december 2021

De laatste dagen van het jaar zijn aangebroken. Het was geen gemakkelijk jaar. Op de huizenmarkt, in ons sociale leven en nu met de opnieuw aangescherpte coronaregels. Toch hebben we dit jaar mooie dingen kunnen doen. We hebben een hoop mensen kunnen helpen aan een kluswoning of kavel. We zijn dieper in onze kernwaarden gedoken en hebben strak ingezet op duurzaamheid. Ook bij onze merchandise.

Hoi, ik ben Djim, vormgever bij Steenvlinder! 
Wij transformeren niet alleen gebouwen en locaties om naar woningen; ook intern hebben we niet stilgezeten en hebben we onze vormgeving getransformeerd. Nieuwe kleuren, stijlelementen en logo’s: samen zijn we aan de slag gegaan. We bouwen verder aan onze huisstijlgids en ik heb er een nieuwe collega-vormgever bij: welkom Aernout!

Steentje bijdragen
Hoe kunnen we als vormgevers ook ons steentje bijdragen? Voor een betere wereld, om het maar meteen groots aan te pakken. Iets waar we vorig jaar mee zijn gestart en wat we voor komend jaar zullen doorzetten. We zijn overgestapt op duurzame(re) materialen en grotendeels overgestapt op digitaal. Kunnen we dan ook niet de materialen die we gebruiken, weer hergebruiken?

Ja, dat kan! Oude beurs- en bouwdoeken hebben we naar de ASVZ gebracht. Dit is een organisatie die mogelijkheden ziet in mensen met een beperking. De cliënten weten er op de dagbesteding Draadwerkelijk in Dordrecht wel raad mee. Ook zo kunnen we sociaal ondernemen!

"Ik vind het leuk om tasjes te maken en ben blij als de klant tevreden is" - Diane

Trots
Ik vind het mooi om te zien hoe trots ze zijn op dat wat ze maken. “Kom eens kijken, heb ik dit zo goed geknipt? Is dit goed? Mooi hè!” Geconcentreerd zitten ze achter de naaimachine en daarna die stralende lach als ze weer een tasje af hebben. Inmiddels zijn er al flink wat tassen en vlaggenlijnen gemaakt. Ze halen het niet altijd tot de klant of zakenrelatie. Een aantal collega’s (Ik noem geen namen, haha) hebben er eentje weten te bemachtigen. ;) Zelfs medewerkers van de ASVZ lopen nu met een echte Steenvlinder ASVZ tas!  En er komt meer: Deze maand zijn er weer drie nieuwe bouwdoeken afgeleverd en zetten zo de samenwerking door in 2022!

Uiteraard beginnen ook de diepzinnige terugblikken op 2021. Voor Steenvlinder overheerst een heel goed gevoel. Volgende week nemen je nog even mee in afgelopen het jaar met een extra nieuwsbrief, schrijf je hieronder in! 

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!