De 7-generatie woning van Tom & Rachel

13 oktober 2022

Tom is een van de bewoners van de Stampioenstraat in Rotterdam en tevens de architect van het ‘Samen Bouwen’ project. Zijn bureau, Toko Fuze, heeft goed nagedacht over het schrijven van de collectieve spelregels voor de groep en tegelijkertijd gekeken naar de individuele wensen. Hierdoor is een prachtig beeld ontstaan!

“Wij hebben het project als zeer bijzonder ervaren. Het ontwerp van onze woning hebben Rachel en ik in één avond geschetst. Hiervoor hebben we een aantal harde en zachte eisen van onze 7-generatie woning omschreven. Dit principe is gebaseerd op een oude Iroquois-filosofie dat, de beslissingen die we vandaag nemen, moeten resulteren in een duurzame wereld zeven generaties in de toekomst.

In de praktijk betekent dit voor ons, dat we ook 3 generaties in 1 woning mogelijk wilden maken door onze ouders te kunnen huisvesten, mocht dat in de nabije toekomst nodig zijn. Dit heeft geresulteerd in een gastenverblijf aan de voorgevel met aparte voordeur en badkamer. Daarnaast is de woning toekomstproof ontworpen door alle installaties te splitsen en te ontwerpen zodat in de toekomst 2 gezinswoningen gemaakt kan worden, als onze ouders geen zorg meer nodig hebben. Ook voorzieningen voor een toekomstige dakopbouw en de woningsplitsing, eventueel voor onze dochter, zijn meegenomen in de uitvoering.

Wij zijn zelf het meest trots op dat het huis bijzonder ruimtelijk is met extreem veel daglicht en toch ook heel koel is in de zomer. Speels met het vide net en de glazen vloeren.”

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer