Thomaskerk, Zeist

Kluswoningen in Vlinderheide

In bijna het meest zuidelijke puntje van het land, tegen de grens met Duitsland, staat het oude klooster Pannesheide. Dit klooster in Kerkrade, door ons hernoemd tot 'Vlinderheide', zou begin 2022 tegen de vlakte gaan. Gelukkig hebben we dit pareltje kunnen redden van de sloop.

We onderzoeken de mogelijkheid om kluswoningen in de kloostervleugel te realiseren. De gemeente Kerkrade werkt er hard aan om de leef- en woonkwaliteit in Bleijerheide, de wijk waarin het klooster staat, te verbeteren. De transformatie van het klooster is hier ook onderdeel van.

Samen met de buurt willen we bedenken hoe we de openbare ruimte rondom het klooster goed kunnen indelen. Deze openbare ruimte vormt straks namelijk de verbinding tussen de bestaande wijken, het klooster en het nieuwe park. 

Vind je het leuk om mee te denken over de inrichting van deze openbare ruimte? Meld je dan aan via het interesseformulier en vink aan dat je geïnteresseerd bent om mee te denken. Ook als je alleen onze nieuwsbrief wilt ontvangen kun je het formulier invullen.

Planning

  • Zomer 2022
    Start participatie
  • Eind 2022
    Start verkoop
  • Zomer 2023
    Start klussen

Adres: Pannesheiderstraat 71, 6462 EB Kerkrade

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en/of om mee te denken over de indeling van de openbare ruimte rondom het klooster. 

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer