Thomaskerk, Zeist

Nationaal Programma Rotterdam Zuid

Frans Bekkerstraat

Rotterdam Zuid zit in de lift. Bewoners laten meer en meer weten dat ze graag op Zuid willen blijven wonen. Mede daarom heeft de gemeente Rotterdam het Nationaal Programma Rotterdam Zuid ontwikkeld. Een meerjarig programma met als doel het verbeteren van belangrijke thema’s wonen, werken en scholen op Zuid.

De gemeente heeft Steenvlinder gevraagd het woonproject ‘Samenvoegen & Vergroten’ te starten in de Frans Bekkerstraat.

 Op het gebied van wonen bestaat het probleem dat er veel kleine woningen zijn op Zuid en (groeiende) gezinnen hierdoor moeten verhuizen naar een andere wijk om daar een grotere en passende woonruimte te vinden. Zonde, want deze betrokken bewoners wil je graag houden in de buurt. Je kent namelijk je buren goed, bent gehecht aan de wijk of je kinderen gaan hier naar school of naar de sportclub.  Een manier om dit probleem te kunnen oplossen is om meer variatie te creëren in het type en grootte van de woningen: ‘Samenvoegen & Vergroten’.

Meer weten over Samenvoegen & Vergroten?

Samenwerking met gemeente Rotterdam

Steenvlinder heeft een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Rotterdam, klik hier voor meer informatie. 

Ben je een bewoner van de Frans Bekkerstraat en wil je graag contact?

Bel of mail dan Eva of Marcel.

Eva Luijendijk
Adviseur samenvoegen
06 30 84 23 81

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrieven

Om de maand bezorgen we een nieuwsbrief in de Frans Bekkerstraat met daarin informatie over en de stand van zaken van het project. Lees hier alle nieuwsbrieven nog eens terug. 

De tuinuitbouw van Stefanie en Gustavo in Rotterdam Zuid

Stefanie en Gustavo hebben een uitbouw in de tuin gerealiseerd. Ondanks dat zij toen gebruik maakte van een andere regeling dan die van Steenvlinder, waren wij erg benieuwd naar hun ervaring en het resultaat van de uitbouw. Stefanie en Gustavo regelden namelijk alles zelf, in de Frans Bekkerstraat wordt alles grotendeels voor je geregeld.