Bonskazerne, Velp (NB)

Blaas een oude kazerne nieuw leven in

Zelfbouw in Grave

Van barakken tot woningen in de Bonskazerne

Barakken worden woningen in de Generaal de Bonskazerne. Straks woon je in een indrukwekkend rijksmonument in Velp, net buiten Grave, en word je onderdeel van een bijzondere, creatieve community. Zie jij jezelf al bouwen in deze betaalbare zelfbouwwoningen met afmetingen tussen de 45 en 70 m²?

Binnenkort start de pre-sale van de Bonskazerne. Tijdens de pre-sale krijg je tips & tricks over zelfbouw van onze koperscoach. Bovendien krijg je bij deelname aan de pre-sale voorrang bij start verkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief. We sturen je direct een mailtje als er meer nieuws is.

Locatie

Wonen, werken en recreëren:

 • Monumentaal pand: Jij woont straks in een prachtig Rijksmonument met een lange historie.
 • Duurzaamheid: Jij hebt straks een lage energierekening, want jouw woning is echt een nieuwbouwhuis dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen.
 • Community: Jij woont in een mini-samenleving waar wonen, werken en cultuur samenkomen.
 • Groen en bereikbaar: Landelijk en stedelijk komen samen aan de rand van Land van Cuijk en op fietsafstand van Nijmegen.

Pak de regie

Wat is zelfbouw?

 • Karakter en comfort: Steenvlinder transformeert het gebouw, van kazerne naar appartementen. Authentieke elementen blijven behouden, maar met de nieuwbouwkwaliteiten van nu.
 • Aan alles gedacht: De woningen worden casco verkocht en zelfbouwrijp opgeleverd. We plaatsen de voordeur, de nieuwe gevelopeningen en de meterkast met aanlsuitingen. We leveren ook een bouwwijzer waarin precies staat hoe je jouw woning duurzaam afbouwt.
 • Jouw creatieve vrijheid: Je hebt zelf de regie over de indeling, materiaalkeuze, afwerking en jouw budget. Een open indeling of juist een extra kamer? Jij bepaalt hoe je jouw woonwensen uitvoert.
 • Professionele ondersteuningWe helpen je een eind op weg door de woning zelfbouwrijp aan je op te leveren. Onze koperscoach helpt je tijdens de optieperiode van 6 weken op weg. Ze brengt je in contact met een architect voor een schetsgesprek en een financieel adviseur. Tijdens de (af)bouw helpt de bouwcoach je verder.

Planning

Wanneer is jouw woning klaar?

 • Start pre-sale

  Juli 2024

 • Start verkoop

  Augustus 2024

 • Oplevering

  Winter 2024/2025

 • Jij verhuist naar je droomhuis

Wil je meer weten? Blijf op de hoogte!

Maak kennis met onze 
zelfbouwers

Jorgen & Jay

Zelfbouwers in Nijverhoek, Rotterdam

We merken dat we als groep buren heel veel weten. Daardoor lukt het om zelf de touwtjes in handen te hebben en (bijna) alles zelf te doen.” 

Bartjan

Zelfbouwer in Meesterproef, Vlaardingen

In mijn jongere jaren heb ik hier zelf op school heb gezeten. Dankzij de steun van mijn handige vader werd dit een unieke en waardevolle periode." 

Kelly & Jolin

Zelfbouwers in Meesterproef, Vlaardingen

Veel vrienden, kennissen en familieleden hebben ons op allerlei mogelijke manieren geholpen. Er is maar een route en die gaat vooruit!