Locatie

De kerk is ontworpen door de Rotterdamse architect P.G. Buskens en gebouwd omstreeks 1925 in de stijl van de nieuwe Haagse School. Vanuit een nagenoeg rechthoekige plattegrond is hij in baksteen opgetrokken. Voor de drie entree deuren aan de voorgevel ligt een bakstenen stoep met een vloer en twee treden van hardsteen. 

Het nagenoeg gave interieur bestaat uit één grote kerkruimte met onder het koor een ingangspartij, dat uit drie tochtportalen bestaat. Aan weerszijden van de portalen bevinden zich respectievelijk een opslagruimte en de Mariakapel. De Mariakapel is voorzien van een kruisgewelf, dat volledig met blauw mozaïek is bekleed.

Wanneer je de kerkzaal betreedt is het vooral de hoogte, de spitsbogen voor- en achter in de kerk en de houten balkenconstructie die in het oog springen.

(bron: RCE)

Voorzieningen

Voorburg, gelegen aan de Vliet heeft een gezellig centrum en veel fraaie parken. De Onze Lieve Vrouwe Kerk ligt aan de rand van de kern in een woonwijk en op loopafstand van het centrum en het centraal station.

Locatie

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer